Adresa
Donji Čajdraš 52
72 000 Zenica
Bosna i Hercegovina
Telefon
+387 32 981 186
+387 62 041 900
+387 63 507 075
Email
info@monroe.ba
Rikverc

Preporuka za Windows email klijenta

Odabir dobrog email klijenta za poslovanje je garancija za profesionalnu komunikaciju sa partnerima, klijentima i kupcima. Većina firmi koristi Outlook s obzirom da dođe instaliran uz Microsoft Office (legalno kupljen ili ne…), dok drugi koriste Windows Live Mail ili Thunderbird kao besplatne varijante. Ne treba bježati od plaćenih programa koji su stabilniji i napredniji za svakodnevnu upotrebu. 

Top lista windows email klijenata

 1. Mailbird
 2. Postbox
 3. eM Client
 4. ProtonMail
 5. Mailspring
 6. Hiri
 7. Shift

Mailbird

Mailbird - Save time managing multiple accounts with the best email client for Windows

Klijent kojeg odlikuju brzina, jednostavnosti kao i napredne mogućnosti. Postoji Free opcija limitirana samo na jedan korisnički račun, no nemojte da Vas to obeshrabri s obzirom da često imaju akcije od 50% popusta. Bitna opcija za naglasiti jeste napredni kontakt menadžer i mogućnost kreiranja grupa i grupisanja korisnika radi lakšeg slanja mailova ciljanoj skupini. Neke od opcija koje su nude su:

 • Neograničen broj email računa
 • Unificirani Inbox
 • Više vrsta tema, kao i mogućnost kreiranja lične
 • Brza pretraga
 • Brzi pregled priloženih datoteka
 • Brzo email čitanje
 • Definirano vrijeme kada ne želite primati nove mailove
 • Pristup svim budućim ažuriranjima

Postbox

Postbox

Odličan email client, koji također nudi limitiranu Free verziju, no Lifetime verzija je skuplja i košta 40$. Za razliku od Mailbirda, nudi dosta naprednije opcije i mogućnosti za krajnje korisnike, kao i besplatne predloške email potpisa, čak 25 profesionalno dizajnirah, te 70 predložaka automatskih odgovora za svakodnevnu upotrebu. Jedna od definitino najboljih opcija jeste “Placeholders” varijable koje automatski ispunjavaju imena, emailove, datume, vrijeme, ime firme… Dodatne opcije tipa filtere za slike, mogućnost “Anti-Tracking” odn. anti-praćenja vaših aktivnosti i klikova, tagiranja i pretrage slika su samo neke sitnice koje olakšavaju svakodnevnu upotrebu.

eM Client

eM Client

Kao i prethodnici nudi “Free” verziju do dva povezana računa, za “Pro” (lifetime licenca) verziju plaćate 24,95$. Ima kalendar integraciju, odličnu opciju za kreiranje tabela u mailovima, online backup vaših mailova i podataka, kao i osnovne opcije za editovanje slika. Također nudi iznimno jednostavne integracije sa Microsoft 365 kao i drugim servisima. Sve u svemu odličan klijent, iako interfejs nije najmoderniji, no sa aspekta funkcionalnosti i brzine neće razočarati korisnike.

ProtonMail

Proton Mail

Iako ne spada u grupu klasičnih email aplikacija za Windows, već za Android sistem, nudi također i online web klijent. Ono što ga distancira od ostalih klijenata jeste visok nivo sigurnosti koji garantiraju serveri smješteni u Švicarskoj kao i Open Source kriptografija. Aspekt sigurnosti, anonimnosti i enkripcije jesu najvažniji i namijenjeni zahtjevnijim i poslovnim korisnicima. Postoji besplatna i plaćena verzija.

Mailspring

Mailspring

Jednostavan i besplatan email klijent sasvim prikladan za korisnike bez većih zahtjeva. Postoji i naprednija Pro verzija po cijeni od 8$ mjesečno sa dodatnim mogućnostima.

Koji email klijent vi koristite i zašto?