Facebook marketing - marketing današnjice

Facebook marketing je način oglašavanja koji bilježi sve veći porast u odnosu na druge medije.
Facebook marketing - marketing današnjice

Zašto facebook oglašavanje?

Oglašavanje putem Facebooka je ciljano oglašavanje koje pravilnim korištenjem može povećati i unaprijediti vaše poslovanje. Facebook oglašavanje ima niz prednosti koje štede i vrijeme i novac. Facebook je najaktivnija društvena mreža u svijetu i broj korisnika varira, no procjenjuje se na oko 1, 5 milijardi aktivnih korisnika, što znači da dobar dio svjetske populacije aktivno sudjeluje u aktivnostima na Facebooku.

Time se stvara veliki marketinški prostor i tržište koje nije usko specijalizirano samo za jednu uslugu ili proizvod nego otvara vrata svim oglašivačima da ponude svoje usluge ili proizvode. Pored toga, Facebook je prva mreža na kojoj korisnici (relativno) iskreno daju podatke o sebi, svojim interesima, aktivnostima i drugom, čime se stvara plodno tlo za stvaranje određenih ciljanih grupa koje imaju iste preferencije.

Facebook je mreža koja je suzila svijet, društvena mreža koja stvara veze i širi veze, stoga oglašavanje na ovoj mreži ne može proći nezapaženo, jer je Facebook dio svakodnevne komunikacije. Prednosti Facebooka kao medija za oglašavanje jesu to što je Facebook danas dostupan svima, informativna je i aktivna mreža, te danas dolazi instaliran gotovo na svim elektronskim komunikacijskim uređajima, poput mobitela, tableta i drugih.

Oglašavajući se preko Facebooka vi održavate komunikaciju sa svojim klijentima, te na jednostavan način možete saznati i prepoznati u kojem smjeru ide vaše poslovanje. Za uspješno Facebook oglašavanje potrebno je znati cilj, publiku i odrediti budžet koji želite uložiti.

Oglašavajući se na Facebooku povećavate izloženost svoje usluge ili proizvoda u online sferi, što za posljedicu ima izlaganje vaših usluga ili proizvoda većem broju potencijalnih kupaca.

Statistike

Uvjerite se u Monroe Media kvalitet usluga, prepustite nama vođenje društvenih mreža i facebook oglašavanje.

Utisci

48+
miliona

Akcija

2,7+
miliona
img

Doseg objava

1,6+
miliona

Kampanja

400+

Zakažite sastanak

Zakoračite u svijet digitalnog marketinga.

Oglašavanje putem Facebooka je ciljano oglašavanje koje pravilnim korištenjem može povećati i unaprijediti vaše poslovanje.

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right